Informatie

Organisatie

Active outdoor Events in samenwerking met de Alfa  Brouwerij in Thull Schinnen

Datum en starttijd

Zondag 30 september 2018

9:30 24km

10:00 12km

10:15 5km

Afstanden

24 – 12 – 5 km

Locatie

Start-en Finish zal op het terrein van de Alfa Bierbrouwerij zijn te Thull Schinnen. De Alfa brouwerij is tijdens het evenement moeilijk bereikbaar. Onder de rubriek ‘Parkeren’ vind u hierover meer informatie.

Aanreizen
Auto

We motiveren de meesten om te carpoolen, aangezien Thull niet echt te bereiken zal zijn voor parkeren. Verkeersregelaars zullen jullie omleiden. Zie het kaartje voor een overzicht van parkeergelegenheid. Houd hier rekening mee en reis op tijd aan, aangezien je nog een stukje te voet moet gaan om bij de Alfa Bierbrouwerij te komen.

OV – trein

De treinen van de NS brengen je via een stoptrein naar het station in Schinnen. Via de reisplanner van de NS kan je nagaan wanneer de stoptrein vanuit Sittard of vanuit Heerlen naar Schinnen rijdt.

OV – Bus

Via Veolia Transport (‘plan uw reis’) kunt u uw busreis naar Schinnen plannen. Er stopt ook een bus bij de Thuller kerkweg. Er rijden ook bussen vanaf het station naar de Thuller kerkweg, maar wandelen is maximaal 2km en na een km zie je vanzelf al lintjes en/of pijlen van de route en kan je een afkorting nemen.

Met de Fiets!

We hebben speciaal voor de mensen die met de fiets komen een fietsenstalling ingericht, zodat men de fiets op de brouwerij kan achterlaten. We zullen deze niet bewaken, dus zorg ervoor dat de fiets is afgesloten.

Verzorging onderweg

Onderweg zullen we 2 verzorgingsposten, op 8,5 en 16,5km,  inrichten voor de deelnemers. Bij deze posten zullen GEEN plastic bekertjes worden aangeboden. Deelnemers dienen een eigen beker mee te nemen om drinken te kunnen aftappen, of zelf zorgen voor een drinksysteem (camelbag, drankgordel of iets dergelijks). Dit doen we om te voorkomen dat er kans is dat de plastic bekertjes eindigen als zwerfvuil.

De verzorgingspost op 8,5km doet tevens dienst als post voor de 12km trailrun.

De verzorgingsposten worden gesponsord door Born Superiour Sportscare

Sportvoeding van hoge kwaliteit
Sportvoeding van hoge kwaliteit

Regels op het parcours

Aangezien we op meerdere plekken drukkere wegen oversteken, zullen we daar verkeersregelaars posteren. Ondanks dat we onze voorzorgsmaatregelen nemen, vragen we iedere deelnemers toch de verkeersregels in acht te nemen. Op de route zult u ook andere recreërende mensen tegenkomen, zoals wandelaars en ATB’ers. Besef dat het pad niet is afgezet, maar is uitgepijld. Dit betekent dat andere mensen ook het recht hebben om deze paden te benutten.

Deze trailrun wordt georganiseerd door natuurliefhebbers en we krijgen de mogelijkheid om mooie paden in de natuur te beleven door de medewerking van Natuurmonumenten. We verwachten van iedere deelnemer dat ze geen troep op de paden achterlaten. Indien je bewust iets weggooit, zal dit worden bestraft met diskwalificatie.

Inschrijven en ophalen Startnummers

Inschrijvingspagina.

Inschrijfkosten:
 • 24km – €19 – minimale leeftijd 15 jaar
 • 12km – €12,50 – minimale leeftijd 15 jaar
 • 5km – €5 – minimale leeftijd 12 jaar
Herinnering:
 • Op vertoon van je startnummer krijg je een goodie-bag met lokale producten.

Deze goodie-bag wordt gesponsord door Alfa Bier, Bakkerij Extra en Canisius Stroop, allen hofleveranciers afkomstig uit Schinnen.

Na-inschrijving:
 • Extra kosten voor na-inschrijving zijn 2€ per afstand.
Annuleren deelname:
 • Annuleren deelname (min 2€ adminkosten) kan tot 17-september. Hierna boeken we het inschrijfgeld niet meer terug.

Categoriëen

24,5km:

 • mannen: 1-2-3
 • vrouwen: 1-2-3

12,5km:

 • mannen: 1-2-3
 • vrouwen: 1-2-3

5km:

 • mannen: 1-2-3
 • vrouwen: 1-2-3

De prijzen voor het podium worden geleverd door sponsoren Tecnica en Injini

 


Programma wedstrijddag 2018

7.30 Na-inschrijven en startnummers afhalen mogelijk

9.15 Inschrijven niet meer mogelijk voor de 24,5km

9.25 Briefing deelnemers 24,5km

9.30 Start 24,5km

9.45 Inschrijven niet meer mogelijk voor de 12km

9.55 Briefing deelnemers 12,5km

10.00 Start 12,5km

10:00 Inschrijven niet meer mogelijk voor de 5km

10:10 Briefing deelnemers 5km

10:15 Start 5km

10:35 Verwachte winnaar 5km

10.50 Verwachte winnaar 12,5km

11.10 Verwachte winnaar 24,5km

13.30 Sluiten finishzone

Parkeren

De Start-en finish zijn vanaf de Alfa Brouwerij. De brouwerij ligt in een idyllisch maar ook slecht bereikbare vallei. Het betreft één doorgaande weg, met weinig parkeergelegenheid. We zullen in de loop van het jaar een plattegrond plaatsen met parkeergelegenheid, maar we vragen vooral de deelnemers te carpoolen, om daarmee de parkeerlast te verlagen. Vanuit Schinnen is het slechts 10minuten wandelen tot aan de Alfa Brouwerij.

Parkeren is ook mogelijk op een parkeerplaats bij Stelrad, dat ligt op 1km wandelen van de Alfa Brouwerij, direct als men Thull uitrijdt, richting Nuth

Het treinstation van Schinnen ligt ook op slechts 15 minuten wandelen van de start locatie.

Fietsenstalling

Er zal voor een fietsenstalling worden gezorgd op de brouwerij.

Parcours

Ga naar parcours pagina

EHBO en verkeersregelaars

Tijdens het evenement zal 1 EHBO medewerker rondom Start-Finish aanwezig zijn, maar ook op beide verzorgingsposten zal 1 EHBO-er postvatten.

Voor een goede doorstroom van alle deelnemers op de route, maken we gebruik van officiële verkeersregelaars die de lopers zoveel mogelijk zullen helpen met een veilige oversteek. Alle deelnemers wordt echter verzocht zelf ook de verkeersregels in acht te nemen.

Deelname voorwaarden

Door inschrijving aan dit evenement verklaar je je akkoord met de deelnamevoorwaarden van Active Outdoor Events. We hebben alles ondernomen om alle mogelijke risico’s tegen te werken, maar niets is uit te sluiten. De deelnamevoorwaarden moeten ervoor zorgen dat wij als organisatie niet aansprakelijk worden gesteld voor bepaalde schade en/of letsel.

Tijdsregistratie

Tijdsregistratie is in handen van My Time – Sport Timing System. De uitslagverwerking zal ook door hen plaatsvinden.

Overnachten

Camping de Botkoel, direct aan de route van de trail en op schitterende locatie en fantastisch panoramisch uitzicht. Dit is tevens de plek van drankpost 1 (8,5km). Vanaf camping de Botkoul is het 2km te voet naar de startlocatie.

Bed and Breakfast gemeente Schinnen

Op VVV Zuid-Limburg kunt u meer informatie vinden over overnachten in Schinnen

Contact organisatie

U kunt uw bericht of vraag sturen naar info@alfatrailrun.nl