Alfa Trailrun 5e editie – dankwoord!

Ons jubileum is in alle opzichten geslaagd. We kozen voor een 3e nieuwe afstand, de 5km. De goodiebag was ouderwets goed gevuld en het loopweer was meer als goed te noemen. Dat speelde de sfeer op de Alfa Brouwerij zeker in de kaart en iedereen ging goed geluimd de paden op.

De 24km leverde een titel prolongatie van Koen Huizinga op, de eerste loper die bij de Alfa Trailrun zijn titel op de 24km prolongeert. Niet de eerste die 2 keer wint bij de Alfa Trailrun, want dat was Jasper-Frederik Joosten uit België. Hij won in 2016 de 24km en in 2017 de 12km. De verwachting was dat hij dit jaar weer de 12km zou winnen, maar hij stuitte op een sterke Luuk Janssen uit Maastricht.

Janou Homminga uit Landgraaf mocht bij de dames op de 24km het hoogste schavot beklimmen en toploopster Renée Vranken-van Es won op de 12km. Voor haar al een 3e zege bij de Alfa Trailrun. De nieuwe afstand kreeg vanzelfsprekend nieuwe winnaars. Bij de mannen won Jesse van der Raadt uit Schinveld, een jonge loper uit een talentvolle familie. Cathelijne Kam heeft de 5km bij de dames gewonnen.

Los van dit geweld van de snelle lopers, waren er vooral voornamelijk lopers die kwamen om te genieten en zich te laten verassen door de schoonheid van de route. Veel lopers kwamen erachter dat er meer heuvels verscholen liggen tussen Geleen en Schinnen dan verwacht. Meerdere keren kregen we te horen van lokalen dat ze paden hadden belopen, waarvan ze het bestaan niet wisten. Dat iedereen met een glimlach startte was wel logisch vanwege het weer, maar dat ze ook met een glimlach naar huis gingen, is voor ons de grootste overwinning als organisatie!

Deze overwinning is niet mogelijk zonder de ondersteuning van jullie en onze vele trouwe sponsoren.

Hofleverancier Goodie-bag

We zijn nu al 5 jaar te gast op de gezelligste bierbrouwerij uit het zuiden en hiervoor zijn we als organisatie Alfa Bier zeer erkentelijk en in het bijzonder John van den Berg, de drijvende kracht achter de Alfa steun.

Iedere deelnemer kreeg een fraai gevulde goodiebag mee met daarin lokale producten van 3 hofleveranciers, zoals 2 blikken Alfa Bier, broodjes van Bakkerij Extra en een heerlijk potje Canisius stroop, beiden ook afkomstig uit Schinnen. Zij zijn al sinds de 1e editie trouw aan ons evenement en we kunnen ons geen betere sponsoren wensen.

Om de goodiebag sportief te eindigen was er ook nog een blikje isotone sportdrank van SportLine Drinks te vinden in de tas.

De laatste jaren hebben we ook 2 trouwe partners op het gebied van sportkleding/schoenen. Tecnica Benelux, Injinji sokken en MudSweatTrails Store zijn samen verantwoordelijk voor mooie deelnemers acties en de verkoop van mooie trail gerelateerde spullen, maar verzorgen ook samen de prijzen voor het podium. Tecnica heeft voor iedere deelnemer prachtige trailschoenen beschikbaar gesteld. Injini mooie trailsokken. Martine en Tom, veel dank!!

Dat we een mooie route kunnen presenteren is ook te danken aan de medewerking van John Donners in Sweikhuizen. Hij stelt ieder jaar zijn weiland open en daarbij passeren we zijn stal, waar we ook nog een verzorgingspost mogen opstellen, geweldig! Dit jaar hadden we de primeur om over het terrein van Manege Houben te mogen lopen. Speciaal voor ons werd een heg gesnoeid en een stuk draad opgezet.

Vanuit de gemeente hebben we altijd veel steun gekend. Maar ook Camping de Botkoul in Puth is al vanaf dag 1 ondersteunend bij de verzorgingspost op 8km. Rest ons nog een woordje van dank aan Coriovallum Traffic Control voor het veilig overbrengen van onze lopers, EHBO Heerlen voor de ondersteuning en Natuurmonumenten voor het super onderhouden van de paden, waarover wij mogen lopen en Luciën Thijssen van Sports Quality Time Measuring voor de snelle opmaak van de uitslagen. Ralf op ’t Broek dank voor de kundige en prettige speaker stem, de microfoon ligt al klaar voor 2019.

Een laatste bedankje aan al onze vrijwilligers die ieder jaar weer met een glimlach iedereen te woord staan. Dat geldt overigens ook voor de medewerkers in het Alfa Proeflokaal, altijd met een glimlach.

We hopen jullie volgend jaar bij de 6e editie weer allemaal terug te zien. Dankzij jullie allen hebben wij de energie om vol door te pakken!